Predavanja

Da li ste spremni da ove godine pored ispijanja i čujete nešto korisno o pivu? Ponesite svoje teftere jer ćete imati svašta da zapišete i naučite.
 
Čini se da posetioce festivala iz godine u godinu sve više zanima kako bi mogli da počnu pravljenje piva u kućnim uslovima ili kako da poboljšaju pivo koje već kuvaju. Ove godine ćete oba dana festivala moći da pitate sve što ste želeli da znate o kućnom pivarstvu (a niste imali koga da pitate) i to čak pet vrsnih predavača iz ovih oblasti! Ovu malu školu kućnog pivarstva držaće iskusni pivari koji stoje iza foruma Kućno pivarstvo i esnafa kućnih pivara Imbrewment.
 
Svi posetioci koji još uvek nisu sigurni koja je tačno razlika između industrijskog i kraft piva, ne smeju da propuste predavanje poznatog pivskog sommeliera i urednika portala gastro.hr, našeg starog znalca i sudije festivala – Ribafisha!
 
O napretku pivarstva na prostorima bivše Jugoslavije u poslednjih godinu dana, uputiće nas verovatno najpotkovanija osoba za ovu oblast – Marko Ožegović, pivski sudija i jedan od administratora sajta Ratebeer.
 

SATNICA PREDAVANJA Fabrika

PETAK
19h “Kraft Vs. industrijsko pivarstvo” – Domagoj Jakopović Ribafish (Urednik portala gastro.hr i pivski sommelier)
20h “Pitajte nas SVE o kućnom pivarstvu!” – forum Kućno Pivarstvo i Esnaf kućnih pivara Imbrewment (Branko Lukač, Miloš Stošić, Bogdan Bilak, Aleksandar Biševac i Siniša Nikolić)
21h Zmajska pivovara, prva hravatska craft pivara – iskustva iz prve ruke – Andrej Čapka, osnivač i vlasnik.
22hProglašenje pobednika po mišljenju žirija!!!!

SUBOTA
19h “Napredak kraft pivarstva u ex-Jugoslaviji” – Marko Ožegović (pivski sudija, jedan od administratora sajta Ratebeer i jedan od osnivača Pivarium.com)
20h “Pitajte nas SVE o kućnom pivarstvu!” – forum Kućno Pivarstvo i Esnaf kućnih pivara Imbrewment (Branko Lukač, Miloš Stošić, Bogdan Bilak, Aleksandar Biševac i Siniša Nikolić)
22hProglašenje pobednika po mišljenju publike!!!