Carstvo piva

Carstvo piva je mala firma iz Novog Sada skromnih ambicija da pokori ceo svet svojim pivima. Nastala je u januaru 2017. godine iz čiste dosade i kao prilično zakasneli akt osvete za nestanak najvećih hmeljarnika na svetu koji su se nalazili baš u Vojvodini. Vojska je krenula i trenutno bitke biju: Car, Mandarin, Despot i Harambaša. Taktika je da brojna vojska napada sa svih strana, različitim ukusima, neodoljivim sastojcima, čistim hmeljevima i tajnim recepturama. Još mnoge dobre stvari se kuvaju u Carstvu.

PIVA:

  1. CAR Red Ale / Pivo boje ćilibara pitko, umerene gorčine, postojane pene i srednje gaziranosti. Karakteriše ga spoj specifičnog ukusa slada i note egzotičnog voća. Car je mutno, nefiltrirano i nepasterizovano pivo, kuvano sa pet vrsta ječmenog slada i hmeljom koji daje zanimljiv ukus citrusa i tropskog voća.
  2. MANDARIN Pale Ale / Srednje gorki, lagani, idealan za osveženje. Mandarin je мutno, nefiltrirano, nepasterizovano pivo začinjeno je jednom od najnovijih sorti hmelja nemačkog porekla koji pivu daje svežinu i blagi ukus mandarine.
  3. DESPOT Stout / Specijalno tamno ale pivo sa dosta prženog ječma, slada čokoladne arome i autohtonog slovenačkog hmelja iz Savinjske doline nadomak Alpa. Mutno, nefiltrirano, nepasterizovano pivo, ima lagano telo, srednju gaziranost, kremastu penu i specifičnu gorčinu koja dolazi više od prženog ječma nego od hmelja.
  4. HARAMBAŠA IPA / Harambaša je Indian pale ale, snažnog tela, izuzetne gorčine i osvežavajuće arome. Prelamaju se ukusi grejpfruta i manga. Ovo jako zahmeljeno pivo (10,5 grama po litri) potiče od američke škole kraft pivarstva koja se kasnije prenela u Evropu, pre svega na ‘ostrvo’ gde je stil dobio i svog Evropskog predstavnika robusnih ‘overhoped’ piva sa najrazličitijim ukrštanjima sorti hmelja nastalih na zapadnoj obali Amerike u rukama giganta u toj industriji – Yakima Chief Inc.