Crna ovca

Festivalska premijera!!!

U „Crnoj ovci” proizvode piva doslovno se držeći nemačkog Zakona o pivu iz 1516. godine, koriste isključivo nemački ječmeni slad, hmelj je iz Yakime doline i iz Istočnog Kenta i to poslednju dostupnu berbu.

Bez konzervansa i aditiva, bez pasterizacije, filtracije, bez dodavanja šećera i isključivo na prirodan način. Najkvalitetnije i najsvežije moguće uvozne sirovine, proizvedene u skladu sa međunarodnim propisima i tradicionalan način fermentacije i odležavanja, uz savremenu tehnologiju, osnov su za zdravo i kvalitetno pivo.

Piva:

  1. UNDERGROUND IPA /Akcenat Undergound IPA je na citrusnoj aromi hmeljeva „novog sveta”, nezaobilaznih u IPA, ukusa limuna u aftertejstu, osvežavajućeg ukusa i  laganog tela, sa 6,5% alkohola.
  2. BLACK SHEEP Black IPA / Stalna potreba za istraživanjima i inovacijama dovodi početkom veka, na severozapadu SAD-a, do nastanka podvrste India Pale Ale-a. U početku je nazvan Cascadian Dark Ale, a razlog tome je Cascade hmelj, koji je ukršten i razvijen na tom području. Osobinama IPA, kao što su dominantan hmelj, i srednje-lako telo, dodata je nova dimenzija, koja donosi diskretan ukus kafe i crne čokolade. Ta karakteristika potiče od prženog ječmenog slada, koji je zaslužan i za boju Black Sheep IPA. Srednjeg tela, 5,5% alkohola.
  3. 69 (SIXTYNINE) IPA / Dominantne aroma mangoa i citrusa bile su inspiracija pri kreiranju opojne i zavodljive 69IPA. Srednjeg tela, sa 6,9% alkohola.
  4. LAID BACK Bitter/English Pale Ale  / Old School Pale Ale kojeg karakterišu pitkost i umerena, prijatna gorčina, kao i sladni ukus praćen laganim mirisom voćnih estara. Laid Back je idealan za one koji ulaze u svet craft-pivarstva, savršen za sve one koji vole balansirana, nenametljiva piva i poslastica za ljubitelje klasičnog engleskog piva. Srednjeg tela, 4,8% alkohola.