Ubska pivara

Krajem avgusta 2016. godine je otvorena ’’Ubska pivara’’ u Ubu, čiji su osnivači dvojica ubskih privrednika Zoran Božić i Mirko Lazić sa ciljem da se na tržištu pojavi proizvod koji će se po kvalitetu izdvojiti, koji ima originalnu recepturu i koji nastaje tradicionalnom proizvodnjom koja je skupa, koja izuskuje mnogo truda i ulaganja, sa cenom koja je pristupačna i konkurentna i  upravo je to ono po čemu se izdvaja na tržištu i po čemu je prepoznatljiva. Ubski brend je namenjen ljubiteljima piva i svima onima koji još pamte šmek ’’pravih piva’’, onakva kakva su se proizvodila pre nekoliko decenija, pre nego što su zavladale nove tehnologije, velike kompanije i potpuna komercijalizacija. Ubska pivara proizvodi craft lager i ale (ejl) piva i u svojoj ponudi trenutno ima 7 različitih vrsta piva.

Piva:

  • Ubsko pivo / Lager pivo 4, 5% / Ubsko svetlo pivo pripada grupi lager piva eks: 12%, alk. 4, 5% vol. Prirodno je, nefiltrirano, nepasterizovano, bez konzervansa, iznenadiće vas i obasuti svežim začinskim aromama, a na samom kraju oduševiti jasnom, pikantnom i blago gorkom završnicom ispijenog gutljaja piva.
  • UBorg / svetlo pivo Ale 5% / UBorg svetlo pivo pripada grupi ale piva eks:13%, alk.5, 0% vol.Prirodno, nefiltrirano, nepasterizovano, bez konzervansa, sa veoma puno ukusa i arome PALE ALE slada i odabranih hmeljova u kojem se oseća svežina, suvoća i blaga gorčina.