Pivzdarija

“Naša mala proizvodnja je počela 2014. godine po uzoru na tada novonastali trend kraft pivarstva u Srbiji, ali je bila usmerena isključivo ka nama,  mi napravimo – mi popijemo. Uz mnogo truda i volje razvijali smo recepturu i proces fermentacije dok nismo dobili vrhunske rezultate odnosno vrhunsko pivo. Sada, posle više godina iskustva, raspolažemo sa mnoštvom sopstvenih recepata za pravljenje piva najboljeg kvaliteta koje smo do tančina usavršili.  Neka od tih stotinak piva smo sertifikovali i mislimo da je konačno trenutak da ih podelimo i sa vama! Cilj nam je da svi budu u mogućnosti da piju pivo najboljeg kvaliteta po pristupačnim cenama. Zašto?  Zato što mi takođe pre svega volimo dobro pivo.”
 
Piva:
  1. Crven Ban /  Red/Amber Ale / Vuk Karadžić je još tokom rada na svom životnom delu skupljao i razne „bezobrazne“ narodne pesme i uzrečice, koje su tek mnogo kasnije objavljene. U tu čast smo skuvali ovo zanimljivo crveno pivo, prodornog mirisa na hmelj i istančano sladnog ukusa koje smo dobili od karamelnih sladova. Iako ima prosečnu količinu alkohola, te se može piti samostalno, odličan je dodatak jelima, pogotovo onim začinjenim.
  2. Crni Petar / Porter / Crni Petar je jako pivo, robusno, punog tela i mirisno. Da bismo postigli ovo nismo koristili ni boje ni pojačivače ukusa već samo prirodne sastojke vrhunskog kvaliteta, jedan jako smeo odnos svetlog i crnog slada, kao i dobar evropski hmelj. U ukusu je na početku jako izražena pržena nota slična kafi koja se zatim gubi u obilju voćnih i travnatih aroma od hmelja i kvasca, sve zapakovano u crnu tečnost ispod jake braonkaste pene. Ali nemojte se zavarati, ovo pivo krije i više alkohola ispod te zbrke ukusa te se neoprezan čovek može lako napiti.
  3. Pivzdarija / APA/ Klasičan američki svetli ejl. Glavni adut ovog piva je CASCADE hmelj koji pivu daje blage začinske, cvetne pa i citrusne arome i ukuse. Prijatna gorčina i umerena količina alkohola učiniće da se ovom pivu vraćate iznova i iznova, naročito u letnjim danima, a neretko i da preterate u njegovom ispijanju.
  4. Pivonirka / Wheat / Naše pšenično pivo se lako pamti a još lakše pije. Proizvedeno od skladne kombinacije sladova i hmelja ovaj napitak je izuzetno laganog tela i prijatnog mirisa, dok mu kvasac gornjeg vrenja daje blagi voćni šmek. Pošto je pivo nefiltrirano i nepasterizovano trudimo se da ga služimo što svežije kako biste uživali u svim čarima jednog uistinu živog piva. Upareno sa sitnim grickalicama poput kikirikija ovo je pravi napitak za opuštanje tokom cele godine