Program festivala

PREDAVANJA

Petak

19:00 Zvanično otvaranje 5+1 festivala

Dejan Smiljanić, predsednik Udruženja malih i nezavisnih pivara Srbije
Zdravko Vulin osnivač Novosadskog festivala zanatskog piva

 

20:00 Kućno pivarstvo – kako početi…

Aleksandar Biševac
Bogdan Bilak
Nemanja Kovačević
Milan Skendžić
Slobodan Kvaič

21:00 Promocija i degustacija selekcije piva kućnih pivara

 

Subota

18:00 Radionica: BeerLab hemijski analizator piva – praktično izvođenje analiza

Prijatelj predavanja, kompanija Noack & Co,

19:30 Limenke za piće, održivost i prednosti

Komatović Nemanja, dipl.ing. – Koordinator na projektu Recan fond
Luka Popržen, dipl.ecc. – Koordinator prodaje

20:00 Advanced homebrewing – Q/A

Aleksandar Biševac
Bogdan Bilak
Nemanja Kovačević
Milan Skendžić
Slobodan Kvaič

21:00 Promocija i degustacija selekcije piva kućnih pivara


Muzički program

BRANIMIR I NEPRIJATELJI

Kompozitor, tekstopisac, gitarista i pevač Branimir Rosić ozbiljniju karijeru počinje kao autor i frontmen benda, “Branimir i neprijatelji”. Nakon dekade klupskih nastupa širom regije, prvi album ,”Tako moje oči vide”, objavljen 2009/10. godine, donosi singl ,”Samo ljubav me čini srećnim”, sa kojim je pobedio na Hello-konkursu, propraćen video spotom. Šira publika ga zapaža kroz saradnju sa Manu Chao-om i dva nastupa u Novom Sadu (Hala Spens) i Beogradu (Hala Sportova) 2012/13. godine. Saradnja je kulminirala izdanjem albuma i singla ,”Život je Tombola” snimljenim u Sarajevu u saradnji sa poznatim muzičkim producentom Đani Pervanom (Letu Štuke, Darko Rundek).
Iza sebe ostavlja nastupe na ,”Exit-u” (NS), “Beer Fest-u” (BG), “Arsenal festu” (KG), “Festivalu uličnih svirača” (NS) i brojnim drugim. Takođe, mnoštvo je i klupskih nastupa od Novog Sada, Kragujevca, Osijeka, Zagreba, do Tuzle, Sarajeva, Mostara. Festivalska publika moći će da uživa u njegovoj poletnoj muzici drugog dana festivala.


MILAĆOPEZO

Vrhunski doživljaj za sve muzičke sladokusce!

Legendarni klupski bend će, posle dugo vremena, nastupiti u punom sastavu drugog dana festivala. Status kultnog benda duguju svojoj vernoj publici koja ih već 16 godina verno prati gde god nastupaju. Njihove nastupe karakterišu vrhunske interpretacije funky, soul, latino, disko i jazz muzike, a na njihovom repertoaru se nalaze hitovi poznatih svetskih izvođača: Aretha Franklin, Stevie Wonder, Tina Turner, James Brown, Sade, Santana, kao i mnogobrojni disko hitovi, jazz i latino standardi…

 


ANTIDEPRESIV

Bend Antidepresiv, nastao je 2009. godine. Članovi benda su: Nikola Jovanović (vokal, bas gitara), Dejan Cvetičanin (bubnjevi), Mario Volas (gitara, vokal). Puni energije, drže se pank rok muzike. Pored autorskih pesama koje uglavnom govore o problemima mladih i o doživljajima kroz koje sami prolaze, sviraju i obrade domaćih pank rok bendova.

https://www.facebook.com/AntidepresivKikinda/

 


NIGHT TRAIN

Cover rock bend iz Novog Sada. Okupili su se iz ljubavi prema dobroj muzici i sviraju pesme koje vole i koje će svi prepoznati.

Bend postoji 8 godina. Dobro se zezaju, nastupaju kad imaju jaku želju za prašenjem u instrumente i tada oduvaju publiku sjajnom zabavom i dobrom svirkom. Od memljivog Skloništa do čuvenog Mojo kluba u Senti, svugde su ispraćeni glasnim aplauzom i sa osmehom na licu.

 


DEE JAY MINYA RAMONE

a.k.a. D.J. Minja / Batman etc.

Rock’n’Roll D.J.from Novi Sad (Serbia) since 1993/94.

Setlist: Cool Shoots from the 50’s to now!

This year, 25 anniversary

Neverending tour since 1993/94.

 


DJ Djura

Vinyl Rocks!

Ploče vrti još od početka devedesetih. Rokao je na gramofonima širom zemlje, a zatim nestao sa scene zajedno sa nestankom gramofonskih ploča. Ponovo rođen iz pepela nedavno, zajedno sa svojom kolekcijom dragocenih vinila, spreman da jedinstveno iskustvo slušanja muzike sa ploča podeli sa širom publikom.

Repertoar za ovaj Festival se sastoji od pažljivo biranih hitova među kojima pretežno dominiraju Rock n’ roll, punk rock, hard rock, pop rock, new wave, electro-pop, ali se nađe i po koje iznenađenje iz kategorije “guilty pleasure”.

 


DJ Dirty

DJ Dirty je toliko na sceni da mu nisu strani nastupi od Londona do Skjatosa. Od ranog funk-a do svih srodinih žanrova DJ Dirty nadživljava tehnološke inovacije i prilagođava sopstveni zvuk vremenu i prostoru. Smenjuju se ideologije, tehnologije i svetlosni efekti samo DJ Dirty s vinilima pod miškom odoleva??? (Jovan Gvero)