Najava 5. festivala

Peti Novosadski festival zanatskog piva biće održan u SKCNS Fabrika i u klubu The Quarter, 8. i 9. juna 2018.

Tokom dva dana festivala, čiji program počinje već preko dana od 15 časova i traje do 1 posle ponoći, predstaviće se 20 izlagača na čijim ćemo štandovima imati priliku da probamo originalna i kvalitetna piva različitih stilova (Pale ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison…). Festival nudi i zanimljiva predavanja na temu zanatskog pivarstva, kada ćete moći da stupite u kontakt sa pivarima koji prave najbolja piva u region i učestvujte u građenju i širenju kulture zanatskog piva na ovim prostorima. Prateći program festivala čine muzički program, predavanja i radionice. Posetiocima omiljeni kutak ostaje na istom mestu – food corner će ponuditi prave ukuse koji se slažu sa craftpivarskom kulturom, a koje će pružiti Index House i Scarpeta. Na prošlom festivalu uveli smo Homebrewing corner gde ste mogli da se družite sa kućnim pivarima i besplatno degustirate njihova piva dok traju zalihe.  Ovaj deo programa je probudio veliko interesovanje kod publike, pa ćemo ga ponoviti i na ovom izdanju festivala. Muzički deo programa obojiti će brojni bendovi i DJ-evi.

I ove godine pivopije će uživati u najrazličitijim ukusima piva brojnih izlagača kao što su DOGMA, CROW, RAZBEERBRIGA, SINDIKAT, 3BIR, TRON, BLACK TURTLE, BRAUHAUS, JUŽNI VEPAR, KABINET, KNEZ, KORS, KUM, ZEBREW, KOMPAS, DILEMMA, BASH PIVO,  CARSTVO PIVA, a brojne nove pivare iz zemlje i regiona, kao što su PIVDŽAN, CRNA OVCA, RAVAN GRAD i drugi,  premijerno će predstaviti svoja piva na ovogodišnjem izdanju festivala.

Izlagači će se boriti za titulu najboljeg piva festivala po oceni renomiranog žirija, a publika će imati priliku da učestvuje u anketi, čiji će rezultati glasanja biti prikazivani na svakih sat vremena tokom trajanja festivala. Pored ankete publike, prvi put će u arbitraži učestvovati i komisija sastavljena od stručnjaka iz regiona koji će u toku festivala proglasiti pobednika.

Kupovina piva na festivalu vrši se isključivo festivalskim novcem – vaučerima. Festivalski novac će biti u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200. Svaki posetilac će na samom festivalu moći da kupi vaučere sa kojim će posle moći da kupuje pivo od izlagača i hranu u okviru festivalske zone. Posetioci bi trebalo da iskoriste sve vaučere jer refundacija neiskorišćenih vaučera nije moguća. Vaučeri sa prošlog izdanja festivala neće važiti na predstojećem. Cenu piva na samom festivalu određuju izlagači.

Jednodnevne ulaznice po promotivnoj ceni iznose 300 dinara, a komplet ulaznica za oba dana u pretprodaji iznosi 500 dinara. Uz svaku kupljenu ulaznicu, na samom festivalu dobijate staklenu času u koju možete sipati piva i uživati u velikom izboru piva od preko 20 zanatskih pivara iz Srbije i regiona. Ulaznice se mogu nabaviti putem Gigstix prodajne mreže.

Broj ulaznica je ograničen!